Skip to main content

Jinko Solar je predstavil novi "Tiger": 415 W solarni modul za fotovoltaične elektrarne

Jinko Solar je predstavil novi "Tiger": 415 W solarni modul za fotovoltaične elektrarne

Novi modul "Tiger Pro 54HC" temelji na 182 milimetrskih oblatih, 108 polcelicah in ima učinkovitost do 21,3 odstotka. Kitajski proizvajalec fotovoltaike pojasnjuje, da je nov izdelek še posebej primeren za zasebne strešne sisteme na območjih z velikimi obremenitvami snega ali vetra.

"Novi" tiger: Jinko Solar predstavlja svojo novo serijo modulov za strešne sisteme.

Tiger-Pro-54HC-Jinko_Solar

Foto: Jinko Solar

 

Jinko Solar je predstavil nov solarni modul za decentralizirane fotonapetostne sisteme. Modul "Tiger Pro 54HC" je na voljo v petih različicah z močjo od 395 do 415 vatov in izkoristkom od 20,28 do 21,3 odstotka, je napovedal kitajski proizvajalec modulov. Novi izdelek je sestavljen iz 108 visoko učinkovitih, monokristalnih polcelic in ima največjo sistemsko napetost 1500 voltov.

Napetost odprtega kroga je med 36,9 in 37,31 voltov, tok kratkega stika pa med 13,71 A in 14,01 amperov. Vseh pet različic modula meri 1.718 krat 1134 krat 30 milimetrov in tehta 22 kilogramov. Sončni modul je mogoče uporabljati pri delovnih temperaturah od -40 stopinj Celzija do 85 stopinj Celzija, njegov koeficient delovne temperature pa je -0,35 odstotka na stopinjo Celzija. Po besedah ​​Jinka Solarja uporablja 3,2 milimetra zelo prozornih, utrjenih steklenih površin. Moduli so imeli tudi razdelilno omarico z zaščitnim razredom IP 68. Proizvajalec ponuja 25-letno linearno garancijo in 15-letno garancijo za izdelek.

“Novi moduli 'Tiger Pro' so primerni za veliko število decentraliziranih sistemov za proizvodnjo električne energije, za njih pa je značilna nova zasnova glede na velikost in težo, «je ob predstavitvi pojasnil Jinko Solar. Tudi kitajski proizvajalec fotovoltaike je poudaril, da modul ponuja izjemno varnost in zanesljivost mehanskih obremenitev v ekstremnih vremenskih razmerah, zato je primeren za vgradnjo v območja z velikimi obremenitvami snega ali vetra.

Naložbo vavčer za digitalni marketing (izdelavo spletnih strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

Evropski sklad na regionalni razvoj
Slovenski podjetniški sklad
RS Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo