Skip to main content

Solarna prikolica za uporabo izven omrežja iz Francije

Solarna prikolica za uporabo izven omrežja iz Francije

Prikolica, ki jo je razvil francoski start-up Ecosun, je opremljena s 15 sončnimi kolektorji z močjo 360 W in baterijami s kapaciteto 23 kWh. Uporablja se lahko za gradbišča, vojaška taborišča in sisteme za črpanje vode.

Francoski strokovnjak za mikromrežje Ecosun je predstavil Trailer Watt 15S – avtonomno prikolico na sončno energijo, ki se lahko uporablja za zagotavljanje električne energije v okoljih, ki niso povezana z omrežjem.

Prikolica je velikosti 6,76 x 2,19 x 1,1 m in tehta 1,8 t. Opremljena je z zložljivim jamborom, ki ga je mogoče dvigniti na višino 7 m in se opira na štiri 50 W nastavljive LED diode.

Vozilo lahko sprejme med 15 sončnimi paneli z izhodno močjo 360 W vsak. Nastali solarni niz lahko doseže nazivno moč 5,4 kW. Pretvornik je naprava Multiplus II, ki jo zagotavlja Victron z nazivno močjo med 3,5 in 8 kVa.

Prikolica je opremljena tudi z baterijami LiFePo4, za katere proizvajalec trdi, da imajo visoko stabilnost s 4000 cikli polnjenja/praznjenja pri 90-odstotni globini praznjenja (DoD). Njihova skupna zmogljivost lahko doseže do 23 kWh.

Sistem je mogoče priključiti tudi na zunanji dizelski generator ali na omrežje za rezervno napajanje.

Vozilo je vlečeno s civilnim vozilom in ga je enostavno namestiti, bodisi hidravlično ali električno. "Solčna prikolica Trailer-Watt 15S je idealna rešitev za vojaška taborišča, gradbišča in črpanje vode v kmetijstvu," je navedel proizvajalec. "Ta trpežna konstrukcija je izdelana iz visokokakovostnih evropskih materialov in je opremljena s fiksnimi fotonapetostnimi moduli, ki jih je mogoče takoj razmestiti."

Po navedbah podjetja lahko ena oseba potrebuje od pet do 10 minut, da popolnoma razmesti sončni sistem.

Vir : https://www.pv-magazine.com

Avtor:  Emilliano Bellini

Naložbo vavčer za digitalni marketing (izdelavo spletnih strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

Evropski sklad na regionalni razvoj
Slovenski podjetniški sklad
RS Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo